Je ziet ze wel eens, van die touwtrekwedstrijden op televisie. Je kunt het raar vinden, maar deze gasten hebben een doel. Dat streepje, ergens halverwege op dat touw, moet over onze kant van de lijn. Zo werkt het spel, zo is het doel. Eén van die touwtrekkers heeft de leiding. Bijzonder om vast te stellen hoeveel overeenkomsten een spelletje touwtrekken heeft met ondernemen en strategie.

Je hoeft niet echt te hebben gestudeerd om te weten dat wanneer je effectief wilt zijn, je het beste kunt samenwerken. Samen hetzelfde doen, of in ieder geval die werkzaamheden doen die bijdragen aan het resultaat van de onderneming. Iedereen die daarmee bezig is en er aan meewerkt noem je dan medewerker.
Bij het touwtrekken is het relatief simpel. Er is een touw, een markering op het midden van het touw en een teken op de grond. Trek je de markering uit het gebied op de grond, dan heb je gewonnen. Bij ondernemen doe je exact hetzelfde. Er is een markt en jij wilt met jouw team zoveel mogelijk markt (lees: consumenten) naar je toetrekken. En hoe beter je samenwerkt, des te groter is de kans dat je van de concurrent wint.
Bij ondernemen is er alleen toch wel een verschil met touwtrekken. Want wanneer weet je nu of je aan de juiste touwtjes trekt of anders gezegd, de goede dingen doet. Jij hebt helaas niet zo’n eenvoudig ding als een touw. Bij jou zijn er de hele dag door zaken, onderwerpen of thema’s die aandacht vragen. En toch zijn er enorme overeenkomsten.

Moet je bijvoorbeeld overal tijd in stoppen of maak je keuzes bij alles wat aandacht vraagt? Je hebt immers altijd een keuze. In een dergelijke situatie zijn er twee opties.
A. je maakt keuzes en zegt regelmatig NEE, of B. je stopt overal tijd in. Het gevolg van B is dat je heel druk bent en daarbij loop je risico’s dat de beschikbare tijd niet altijd ‘nuttig’ wordt besteedt. Nuttig betekent in dit geval: van nut voor het rendement voor het bedrijf.
Je kunt ook kiezen voor optie A. Dat betekent dus: keuzes maken. Je kunt die keuzes echter alleen maken als je ook weet wat je wilt bereiken.
In onze vele contacten zien we dat ondernemers vaak zo druk zijn met van alles, dat er weinig tijd overblijft om eens na te denken over wat men nu concreet wil. Waar wil ik bijvoorbeeld eind van het jaar staan met mijn bedrijf en hoe ga ik dat dan realiseren. Dat betekent dat dus ook een plan hoe je dat doel gaat bereiken, heel belangrijk is. Vaak heb je daar gewoon wat hulp bij nodig. En omdat zoiets heel persoonlijk is, helpen wij in dit soort situaties ook heel persoonlijk. Het gaat immers over jouw zaak, dus komen we ook naar jouw zaak.
Concrete vraag: “wie trekt er bij jouw bedrijf aan de touwtjes?”